Straat Honkbal

Je kan het Straathonkbal Diamond vinden op het Schuttersveld in Kralingen Crooswijk aan de Crooswijksestraat 93 te Rotterdam.

Op 28 juni 2013 heeft het NL honkbalteam het eerste Straathonkbal Diamond in Nederland geopend. Het nieuwe veld ligt pal naast het Cruijff Court en de Krajicek Playground op het Schuttersveld in Rotterdam. Na een ceremoniële eerste bal geworpen door Wim van Heemst, Portefeuillehouder Sport Deelgemeente Kralingen Crooswijk, naar Robert Eenhoorn, Algemeen Directeur van AZ, voormalig technisch directeur van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB), oprichter van Rotterdam United Baseball (RUB) en initiatiefnemer werd het Straathonkbal Diamond officieel in gebruik genomen.

Robert Eenhoorn: “Ik ben er trots op dat wij, met hulp van het Baseball Tomorrow Fund [een initiatief van Major League Baseball en de MLB-spelersvakbond. red.] en de deelgemeente Kralingen Crooswijk, het eerste straathonkbalveldje in Nederland hebben kunnen realiseren. Dit veldje zal een stimulans zijn voor kinderen om te gaan sporten en in aanraking te komen met honk- en softbal. Wat mij betreft ligt er nu een voorbeeld in Rotterdam, dat zo in andere steden in Nederland en Europa gekopieerd kan worden.”

Dankzij verdere samenwerking met Rotterdam Sportsupport en het Ministerie van Justitie en Veiligheid kunnen kinderen uit de buurt de komende jaren op gestructureerde wijze op de Straathonkbal Diamond honkballen en softballen.

Kijk de video van het Jeugdtoernooi

Opening Work in Progress