Wie slaat het hardst’ officiële ‘aftrap’ aanloop EK Honkbal

Rotterdamse politici strijden tegen journalisten in eerste side event

‘Wie slaat het hardst’ officiële ‘aftrap’ aanloop EK Honkbal

Op vrijdag 27 april is de start gegeven voor activiteiten die plaatsvinden in aanloop in naar het EK Honkbal. De activiteiten zullen in heel Nederland plaatsvinden, maar vooral in Rotterdam waar dan ook de wedstrijden van het NL plaatsvinden.

De 27ste is werd er geopend met een slagkooi midden in Rotterdam Centrum op de Coolsingel naast het stadhuis. De kooi stond onder begeleiding van oud Unicorns speler Dwayne Kemp, Sportman van Rotterdam Diegomar Markwell, en onze RUB instructeurs Max en Kevin. Wethouder Antoinette Laan en raadsleden konden het tegen elkaar opnemen in de kooi. De een had duidelijk meer balgevoel dan de ander. Daarna kon het publiek zijn slag slaan. In aanloop naar het EK zal de kooi langs verschillende unieke plaatsen en basisscholen in Rotterdam reizen. Binnenkort kunt u de data vinden van wanneer de kooi waar te vinden zal zijn en van de overige EK activiteiten.

Hieronder het persbericht betreft de slagkooiactie van 27 april. Foto’s zijn gemaakt door Paul van der Blom.

 

P E R S B E R I C H T

Rotterdamse politici strijden tegen journalisten in eerste side event

‘Wie slaat het hardst’ officiële ‘aftrap’ aanloop EK Honkbal

Rotterdam, 27 april 2012 – Met een krachtmeting ‘wie slaat het hardst met een honkbalknuppel’ tussen Rotterdamse bewindslieden en sportjournalisten is Rotterdam de aanloop naar het EK Honkbal officieel gestart. Rotterdam is van 7 tot 16 september een van de speelsteden waar het prestigieuze toernooi wordt gehouden. De Maasstad organiseert samen met de KNBSB en Rotterdam United Baseball in de periode daar naar toe een aantal grote en kleinere evenementen. Op deze manier wordt topsport ingezet als katalysator voor de breedtesport, met als doel om Rotterdammers enthousiast te maken om te gaan sporten. Dat is een van de uitgangspunten in het Rotterdamse sportbeleid.

‘Aftrap’ van de ludieke match werd gegeven door wethouder Sport, Recreatie, Kunst en Cultuur van Rotterdam: Antoinette Laan. Onder de deelnemers o.a. de raadsleden Deborah Middelman (VVD), Wubbo Tempel (CDA), Judith Bokhove (GroenLinks) en sportjournalisten van o.a. het AD. Voorafgaand aan de wedstrijd kregen ze een clinic met instructies van honkbalinternational en Rotterdams Sportman 2011 Diegomar Markwell en ploeggenoot Dwayne Kemp, die eerder die dag door de burgemeester is geridderd. Uiteindelijke winnaar van de wedstrijd werd Judith Bokhove. Zij sloeg de honkbal het hardst.

Side events

De komende maanden staat een groot aantal zogenaamde side events gepland vooruitlopend op het EK Honkbal. Zo worden er clinics georganiseerd in het basis-, voortgezet- en speciaal onderwijs. Ook nemen verschillende deelgemeenten, waaronder Centrum, Hoogvliet en Noord, het tegen elkaar op, uitmondend in een Rotterdamse finale. Welke deelgemeente heeft het beste honkbalteam? En de komende maanden ‘reist’ een bijzondere slagkooi door het land, waarbij de Maasstad ook nog een aantal keer wordt bezocht. In de slagkooi kan iedereen zijn slag uitproberen en punten scoren met de slagkracht. De beste Rotterdamse slagmannen en – vrouwen maken kans op fantastische prijzen.

Foto’s zijn gemaakt door Paul van der Blom.

1 2

3 4

5 6

7 8

9 10

11 12

13 14

15  15

17

Leave a Reply