Speel Street Baseball en win kaarten voor het EK Honkbal!

Op donderdag 14 juni hebben 8000 kinderen tijdens de Final in de Ahoy Street Baseball kunnen spelen. Een variant op de balsport die door jong en oud op eenvoudige wijze gespeeld kan worden. Street Baseball is bedacht ter ere van het 100-jarige bestaan van de Koninklijke Nederlandse Baseball- en Softball en is één van de side events van het EK Honkbal. Met de side events worden Rotterdammers zoveel mogelijk bij het evenement betrokken en geënthousiasmeerd voor de sport.

Vanaf nu kan iedereen het spelen en er zijn ook nog prijzen mee te winnen. De ingrediënten: een zachte knuppel, een zachte bal en bijvoorbeeld bomen of jassen die als honk kunnen dienen. Of teken met stoepkrijt de honken. Speel het spel, deel je foto op Twitter met @sportstad of facebook.com/rotterdamsportstad en maak kans op kaarten voor het EK Honkbal.

Net als voetbal en basketbal zien we binnenkort ook baseball in het straatbeeld van Rotterdam. De spelregels zijn opgesteld door de bond, eenvoudige regels zodat iedereen het spel kunnen spelen.

Lees meer over de spelregels.

 

Leave a Reply