Saints en Bean Bag Baseball

De vereniging hsv Saints heeft een nieuw initiatief gestart om ook de ouderen onder ons in aanraking te laten komen met de honkbalsport. Na enig brainstormen is het spel Bean Bag Baseball ontwikkeld. Een demo gegeven aan een verzorgingstehuis in Schiebroek is zo enthousiast ontvangen dat er zelfs een echte competitie opgezet zal worden waaraan 2 grote Rotterdamse verzorgingstehuizen meedoen en waarvoor een derde al interesse getoond heeft.

Een super initiatief waardoor de ouderen aangezet worden tot bewegen en de honkbalsport in Rotterdam de naamsbekendheid vergroot.

_MG_05

Hieronder wat meer informatie over Bean Bag Baseball.

Bean Bag Baseball

Bean Bag Baseball zag in de zomer van 2013 het levenslicht. Henk Swinkels en Cees Ro

denburg, beiden lid van HSV-Saints, kregen de opdracht van het bestuur van HSV-Saints om een nieuw beweegaanbod te vinden voor ouderen en senioren. Dit werd Bean Bag Baseball.

Bean Bag Baseball is een variant op het bekende honkbal spelletje uit Amerika en wordt voornamelijk in verzorgingshuizen gespeeld of op de parkeerplaats voorafgaand aan een honkbalwedstrijd. Het spel wordt gespeeld volgens nagenoeg dezelfde regels als bij honkbal. Zo zijn er twee teams, komt ieder team per inning 1 keer aan slag, bij 3 uit wisselen van team en het team met de meeste runs wint.

_MG_02

Op dit moment is HSV-Saints bezig met de verdere uitwerking van Bean Bag Baseball Nederland. Zo wordt er hard gewerkt aan de fabricatie van het spelmateriaal en worden er regelmatig demonstraties en clinics gegeven bij verzorgingshuizen in Rotterdam en omstreken. Door middel van de website www.hsv-saints.nl houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Bean Bag Baseball Nederland.

Bekijk dit YouTube filmpje om een eerste indruk te krijgen van Bean Bag Baseball.

 

Bean Bag Baseball foto  _MG_04

Leave a Reply