RUB Zomerkamp groot succes

IMG_1633

Op 15-17 augustus is het jaarlijkse RUB Zomerkamp op het terrein van Neptunus gehouden. Ca. 45 spelers van 14 verschillende verenigingen hebben 3 dagen lang hard gewerkt aan hun honkbal skills en daarbij vooral ook veel plezier gehad.

Het kamp stond onder leiding van Kevin van Veen. Kevin had een ruime staff van spelers van Neptunus 1 en het Nederlands team tot zijn beschikking om de jeugdspelers te begeleiden.

Elke dag waren er trainingen in de fundamentals van de honkbalsport: slaan, stoten, gooien, vangen en fielden. De vorm varieerde van serieuze training tot diverse spelvarianten waarin de skills opgenomen waren. Ook de verschillende spelsituaties kwamen regelmatig aan de orde. Elke dag werd afgesloten met wedstrijden om het geleerde in de praktijk te brengen. Vanzelfsprekend was er ook een homerun derby.

De avonden waren gereserveerd voor entertainment. De eerste avond was er levend stratego en de tweede avond werd er American Touch Football en Kickball gespeeld.

IMG_1610De verzorging van het kamp was prima in orde. Ontbijt, lunch en avondeten werd verzorgd door Ed Jacobs van de keuken van Neptunus. Er stonden grote legertenten op het terrein waar de spelers konden slapen. En daar werd ook echt geslapen, aangezien er overdag weer hard gehonkbald moest worden.

Het RUB Zomerkamp werd afgesloten met een meet & greet met een speler van de EK selectie die in september ons land gaat vertegenwoordigen op het EK Honkbal. #EKhonkbal2016

Al met al een geslaagd kamp dat volgend jaar zeker herhaald zal worden!