Rotterdam pakt landstitel in junior league

In het weekend van 18 en 19 juni werd door 3 teams van Rotterdam United Baseball gestreden om het Nederlands Kampioenschap Little League in Hoofddorp. Voor het junior league team was het een zeer succesvol weekend dat op zondagmiddag resulteerde in het Nederlands Kampioenschap. Dit betekent dat de juniors vanuit Rotterdam Nederland gaan vertegenwoordigen tijdens het Europees Kampioenschap in Kutno Polen. De littles stranden in de halve finale en de seniors zagen ondanks winst van hun 3e partij het kampioenschap eindigen in de voorronde.

Junior League 2016 Rotterdam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het junior league team onder leiding van Henk Huijzer en Bruce Martinus had op 14 mei al de 1e wedstrijd gewonnen. Tijdens de resterende wedstrijden in de voorronde werd ruim gewonnen van Brabant United. In de laatste wedstrijd van de voorronde bleek Den Haag net iets te sterk. Voor de plaatsing voor de halve finales maakte dat niet uit. In de halve finale werd met 9-1 gewonnen van het team uit Noord-Holland. De finale werd uiteindelijk met redelijk gemak gewonnen van de Valley Hitters. Dit is het 3e jaar op rij dat de juniors uit Rotterdam de eer van Nederland mogen verdedigen in Polen.

Voor de littles verliep de halve finale poule helaas minder rooskleurig. De eerste wedstrijd tegen Kennemerland werd helaas verloren met 3-7. Het was lang spannend, maar uiteindelijk was het team uit Haarlem net een beetje te sterk voor onze jongens. De 2e wedstrijd tegen Amsterdam werd goed gestart met een 3-0 voorsprong in de 1e slagbeurt. De slagploeg uit Amsterdam was echter te sterk voor ons team, waardoor uiteindelijk na een mooie wedstrijd verloren werd met 12-5. Amsterdam en Kennemerland zijn door naar de finale. Uiteindelijk werd na een zinderende finale op zondag het team uit Kennemerland Nederlands Kampioen.

De seniors hadden in de voorronde in mei al behoorlijke schade opgelopen. Alleen als er gewonnen werd van Haarlem en de Valley Hitters hun zegereeks voortzetten tegen Brabant United zou er nog uitzicht zijn op de halve finale. De wedstrijd tegen Haarlem werd op 18 juni keurig gewonnen met 4-2, maar Brabant United was te sterk voor Valley Hitters. Daarmee eindigde ook voor het senior team het toernooi. Uiteindelijk werd Noord-Holland Nederlands Kampioen bij de seniors.

Alle teams hebben goed gespeeld en veel geleerd in de voorbereiding en tijdens het toernooi zelf. Er zijn vriendschappen ontstaan die nog lang zullen blijven. Voor de juniors gaat het nog door. Vanaf 1 juli spelen zij in Kutno voor het Europees Kampioenschap en wellicht daarna in Augustus nog in de World Series. Voor de andere teams is het voor dit jaar voorbij, maar start meteen de voorbereiding voor de Little League kampioenschappen van 2017.