NL honkbalteam opent eerste Straathonkbal Diamond in Nederland.

NL honkbalteam opent eerste Straathonkbal Diamond in Nederland.

Kom kijken en speel samen met het NL honkbalteam op het Schuttersveld in Kralingen Crooswijk, Rotterdam

Het Nederlands Honkbalteam opent op vrijdag 28 juni om 16:00 uur de eerste Straathonkbal Diamond van Nederland in een wedstrijdje tegen kinderen uit de Rotterdamse deelgemeente Kralingen Crooswijk. Het nieuwe veld ligt pal naast het Cruijff Court en de Krajicek Playground op het Schuttersveld in Rotterdam. Wim van Heemst, Portefeuillehouder Sport Deelgemeente Kralingen Crooswijk, werpt de ceremoniële eerste bal naar Robert Eenhoorn, technisch directeur van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB), oprichter van Rotterdam United Baseball (RUB) en initiatiefnemer.

Robert Eenhoorn: “Ik ben er trots op dat wij, met hulp van het Baseball Tomorrow Fund [een initiatief van Major League Baseball en de MLB-spelersvakbond. Red.] en de deelgemeente Kralingen Crooswijk, het eerste straathonkbalveldje in Nederland hebben kunnen realiseren. Dit veldje zal een stimulans zijn voor kinderen om te gaan sporten en in aanraking te komen met honk- en softbal. Wat mij betreft ligt er nu een voorbeeld in Rotterdam, dat zo in andere steden in Nederland en Europa gekopieerd kan worden.”

Dankzij verdere samenwerking met Rotterdam Sportsupport en het Ministerie van Justitie en Veiligheid kunnen kinderen uit de buurt de komende jaren op gestructureerde wijze op de Straathonkbal Diamond honkballen en softballen.

De officiële opening van de eerste Straathonkbal Diamond start om 16:00 uur met korte toespraken van onder andere Wim van Heemst,Robert Eenhoorn, Marco van Rijn (voormalig Sportstimulering Kralingen Crooswijk), Jason Hollowaty (MLB Europe) en Steve Janssen (bondscoach NL Team). Om 16:15 uur gooit Portefeuillehouder van Heest de eerste bal naar Technisch Directeur Eenhoorn. Hierna volgt het wedstrijdje tussen de buurtkinderen en het Nederlands Honkbalteam, dat van 30 juni t/m 7 juli deelneemt aan het World Port Tournament in Rotterdam.

Voorafgaand aan de officiële opening geeft de jeugd van Baseball Academy Rotterdam Unicorns vanaf 14:00 uur een honkbaldemonstratie op het Schuttersveld.

Over Rotterdam United Baseball:

De aanleg van de eerste Straathonkbal Diamond sluit goed aan bij de ambities van Rotterdam United Baseball (RUB), een initiatief vanRobert Eenhoorn. RUB is een organisatie die het Honkbal, in de regio Groot Rotterdam helpt stimuleren, structureren en verbeteren. RUB biedt maatwerk en visie op het gebied van topsport, talentontwikkeling en breedtesport voor aangesloten honkbalorganisaties, gemeente(s), andere belanghebbende instanties en de maatschappij als geheel .

Daarnaast streven Rotterdam United Baseball en haar aangesloten honkbalorganisaties ernaar om de toonaangevende honkbalregio van Nederland te zijn en nieuwe initiatieven te starten. Daarbij worden Nationale en Internationale ontwikkelingen in de honkbalsport structureel in het oog gehouden.

Straathonkbal Diamond

Leave a Reply