Nederland Wereld Kampioen!

Nederland Wereld Kampioen!

Het klopt, u leest het goed, Nederland is Wereld Kampioen Honkbal geworden op zondagmorgen 16 oktober in Panama City. In de finale heeft Nederland grootmacht Cuba verslagen met 2-1. Onderaan dit nieuwsbericht vindt u links naar posts van de KNBSB waarin alles te lezen is over de winst op het WK, de weg er naar toe, de aankomst van het team op Schiphol, en over de plaatselijke huldigingen. Ook is er een link naar een videoverslag van de finale op Nos.nl.

Wat u in al deze verhalen niet heeft kunnen lezen is dat er 2 jongens van het kampioensteam opgeleid zijn door de Rotterdamse Baseball Academy de Unicorns. Dwayne Kemp en Shaldimar Daantji hebben beiden de opleiding doorlopen van de Unicorns, de grondlegger van het begrip Baseball Academy in Nederland. Beide honkballers komen nu uit voor Neptunus en ook het Nederlands team. Wij zijn ontzettend trots dat deze twee talenten uit onze honkbalschool wereld kampioen zijn geworden. Hierbij willen de Unicorns en RUB het Nederlands Honkbalteam en specifiek Dwayne en Shaldimar feliciteren met het winnen van de wereld titel in Panama City.

De Unicorns heeft voor het seizoen van 2012 negen nieuwe honkballers geselecteerd en zij zullen, net als Dwayne en Shaldimar, de Rotterdamse opleiding doorlopen. Wie weet worden deze 9 jonge honkballers ooit ook wel wereld kampioen.

Binnenkort de nieuwe column van Robert, uiteraard met als onderwerp de wints op het WK.

 

Links:

HISTORISCH GOUD VOOR ORANJE

Prijzen voor Smith en Stuifbergen

Heldenontvangst Oranje op Schiphol

Media-hype en felicitaties premier en Koningin

Spelershuldigingen in Utrecht en Rotterdam

Video NOS: Honkballers Oranje pakken wereldtitel

Leave a Reply