LL Rotterdam, zonder verlies toch 2de op het NK.

Op zaterdag 23 juni heeft het LL team Rotterdam op het NK een hele mooie prestatie geleverd. Na de eerste poule fase heeft het Rotterdamse team de finale poule behaald. Na alle wedstrijden gewonnen te hebben begonnen zij aan de beslissende wedstrijd tegen Haarlem. Ook deze wedstrijd werd niet verloren, deze eindigde in een gelijkspel. Volgens de regels wordt er dan gekeken naar welk team de meeste honklopers op het derde honk heeft gehad, en dit was in het voordeel van Haarlem.

Helaas kon het Rotterdamse LL team dit jaar niet afreizen naar het EK in Polen. Maar de kids zijn wel een ervaring rijker. Misschien lukt het ze volgend jaar weer wel. Zie hieronder een aantal foto’s en reacties van coaches, spelers en ouders.

 

Coach:
2 days after pfff!

Helaas mocht t dit jaar niet zo zijn..LL 2012

Ondanks dat ben ik apetrots op de boys en heb ik genoten, we hebben 4 games gespeeld 3 wins en een draw, 26 voor 5 tegen!

Game 3 was al een thriller,waarin Raphael, Lex geweldig heeft vervangen en daarna de walk off hit slaat, niet te vergeten de at bat van Stefan die vanuit 2 slag kaal de walk eruit sleept en ons in een rally brengt.

De laatste game was een game op niveau, waarin Aaron heeft aangetoond de beste werper van het toernooi te zijn.

Verdedigend hebben we niks fout gedaan. Helaas speel je maar 50 min of 3 innings dus de druk ligt dan ook hoger om gelijk in het begin te moeten scoren.

Na gelijkstand na 3 innings en pas een half uur te hebben gespeeld besluit de arbitrage dat we door moeten gaan, terwijl er van te voren al was afgesproken dat we maar 3 innings zouden spelen, doorspelen was dus ook in ons voordeel!

Vervolgens opent Jantje met een mooie dubbel en opdat moment was het opeens einde wedstrijd door protest van haarlem coaching, waar ik ze geen ongelijk kan geven omdat bij de loting was afgesproken dat alle games volgens het poule systeem gespeeld zou worden max 3 innings, wat ook verkapt in het regelement stond.

Bij gelijkstand wordt er gekeken naar meest bereikte honken, beginnend vanaf derde honk, zij hebben een keer meer het derde honk bereikt. lulliger manier om te verliezen heb ik nog nooit meegemaakt in mijn hele leven maar het had ook net in ons voordeel kunnen uitpakken en dan had ik daar ook misbruik van gemaakt!

BOYS NEEM DEZE ERVARING MEE IN JE VERDERE CARRIERE, JULLIE ZIJN ER ALLEMAAL WIJZER/RIJKER VAN GEWORDEN!

Ik wil alle spelers bedanken voor hun zeer zeer positieve instelling, alle ouders voor de positieve reacties en niet te vergeten mijn collega coaches die net zoals ik binnen een dag hebben beslist om het te doen.

Ouders/spelers:

Bedankt voor een onvergetelijke ervaring,zonder jullie was het niet mogelijk!

Ondanks dat de teleurstelling groot was/is was het toch een heel leuk en goed georganiseerd toernooi. Mijn zoon is in ieder geval weer een ervaring rijker.

 

 

Leave a Reply