LL Rotterdam naar USA!

Little League Rotterdam Naar USA Voor De World Series!

Na het winnen van het NK Little League eind juni heeft Rotterdam ook het EK gewonnen in Kutno-Polen dat eind juli gespeeld werd. In de finale werd South Moravia, Czech Republic verslagen met 7-1. Door het winnen van het EK verdiende het team een trip naar de World Series (WS) in South Williamsport, Pennsylvania, USA. De Amerikaanse organisatie heeft de reis naar en het verblijf in Amerika volledig verzorgd en betaald.

De World Series werden gehouden over 10 dagen van 18 t/m 28 augustus. Vanuit de hele wereld namen 16 teams deel aan de WS. Het toernooi was in eerste instantie opgedeeld in 2 groepen bestaande uit de groep United States, met 8 teams, en International, ook met 8 teams.

Na het winnen van het EK vertegenwoordigde Rotterdam op het WS “Team Europe”. Zoals Rotterdam ons continent vertegenwoordigde waren er ook teams die de andere internationale regio’s vertegenwoordigde, namelijk: Asia-Pacific (China), Canada, Caribbean (Aruba), Japan, Latin America (Venezuela), MEA (Saudi Arabia), en Mexico.

Amerika is voor de WS opgedeeld in 8 regio’s. De Amerikaanse teams hebben eerst binnen hun staat kampioenschappen gespeeld en vervolgens binnen hun regio. De winnaars van de 8 Amerikaanse regio’s mochten deelnemen aan de WS. De 8 winnaars kwamen uit de staten Kentucky, Pennsylvania, South Dakota, Rhode Island, Montana, Georgia, Lousiana, en California.

Het toernooi was een double elimination tournament. Dit betekend dat je bij 1 keer verlies niet direct uitgeschakeld bent voor de winst van het toernooi, maar wel bij de tweede keer verlies. Team Europe (Rotterdam) heeft op de tweede dag van het toernooi mogen spelen tegen Latin America (Venezuela). Helaas werd deze wedstrijd verloren met 6-1. Op zaterdag 20 augustus mocht Team Europe in de herkansing tegen MEA (Saudi Arabië). Deze wedstrijd werd nipt verloren met 4-2. Op 23 augusts speelde Europe tegen New England. In deze wedstrijd stond Europe lange tijd ruim voor en werd bijna de eerste winst behaald. Helaas kon het team de voorsprong niet vast houden en werd er verloren met 8-7. Dit was ook meteen de laatste wedstrijd van ons team.

De finale van het toernooi werd gespeeld op zondag 28 augustus en deze was tussen het Amerikaanse team West, uit Huntington Beach – California, en het Japanse team uit Hamamatsu City. Team West wist deze finale te winnen met 2-1. Ondanks dat er niet werd gewonnen heeft ons team Rotterdam enorm genoten van de World Series in Amerika. Veel kon geleerd worden van het hele traject te beginnen met het winnen van het NK, daarna het winnen van het EK in Kutno-Polen, en dan de 10 dagen in Amerika met het geweldige afsluitende toernooi. Binnenkort hopen wij ook de verhalen en foto’s van de spelers en coaches op onze site te kunnen plaatsen.

Extra Informatie:

Voor de Amerikanen is de Little League World Series erg belangrijk en dit toernooi werd daarom ook met live commentaar uitgezonden op de Amerikaanse sportzender ESPN, op wel drie kanalen. Ook op ESPN America (digitaal) dat in Nederland wordt uitgezonden konden we regelmatig de WS volgen. Alle teams hebben een speciale bumper, introductie filmpje, opgenomen dat voor het begin van iedere wedstrijd op tv afgespeeld werd. De bumper van ons Rotterdam team is te zien via de volgende link http://www.youtube.com/watch?v=rVG1lKiCCNQ.

De Amerikanen vinden de Little League, de jongste van alle vier de categorieën, de puurste vorm van honkbal en genieten er daarom ook zo van. De kinderen spelen hier met super veel plezier en met relatief weinig druk. Ook al is het natuurlijk wel even wennen om te spelen in zo een groot stadion volledig gevuld met publiek. Ook proberen de Amerikanen tijdens dit toernooi alvast de toekomstige nieuwe MLB sterren te spotten. Er zijn regels die er voor zorgen dat het spelplezier en sportiviteit gehandhaafd worden. Een pitcher mag bijvoorbeeld maar een bepaald aantal ballen gooien ter bescherming van zijn arm maar ook zodat elk team al zijn pitchers in moet zetten. Ook moet tijdens iedere wedstrijd elke speler van het team hebben deelgenomen aan de wedstrijd. Dit kan door wissels in het veld maar ook door een slagbeurt of als pinch runner.

Links om te bekijken/lezen

http://www.littleleague.org/media/newsarchive/2011/May-Aug/RotterdamLLNetherlandsEuropeRegionChampWS11.htm

http://llregiorotterdam.web-log.nl/blog

http://www.littleleague.org/series/2011divisions/llbb/series.htm

Leave a Reply