EK Nederlands AA-team

Marvin Bleij met achter hem Menno Lenting, Tim van Toorn, Angelo Wicklert en Phayson Antonia.
Marvin Bleij met achter hem Menno Lenting, Tim van Toorn, Angelo Wicklert en Phayson Antonia.

Van 16 tot en met 20 juli heeft het Nederlands AA-team deelgenomen aan het EK voor Cadetten (spelers tot en met 15 jaar).

Na enkele weken van trainingen en vier oefenwedstrijden vertrok de selectie van 20 spelers op zondag 14 juli vanaf Schiphol naar Zweden. In deze selectie was Rotterdam Unicorns vertegenwoordigd met 1 coach (Marvin Bleij) en 4 spelers (Phayson Antonia, Menno Lenting, Tim van Toorn en Angelo Wicklert).

Het werd een mooie week voor het AA-team. In de poule werd gewonnen van achtereenvolgens Litouwen met 19-0, Oekraïne met 19-1 en Tsjechië met 10-2.

Op vrijdag 19 juli was Rusland de tegenstander in de halve finale. Deze wedstrijd werd met 19-1 gewonnen zodat de finale werd bereikt.

Aangezien Tsjechië haar halve finale met 4-3 won van Duitsland waren de Tsjechen in de finale op zaterdag 20 juli wederom de tegenstander.

En net als in de poule wedstrijd won Nederland opnieuw met 10-2.

Na de prijsuitreiking werd de vreugde bij het Unicorns contigent nog groter. Zowel Phayson Antonia als Menno Lenting ontving nog een persoonlijke prijs. Phayson werd met een gemiddelde van 0.786 uitgeroepen tot Beste Slagman van het EK terwijl Menno werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van het toernooi.

Rotterdam Unicorns feliciteert het Nederlands AA-team met dit prachtige resultaat.

 

 

Leave a Reply