Cruijff honkbalt met Poema’s @ open dag Johan Cruijff Foundation

Bron: KNBSB

Woensdag 11 september 2013 vond in het olympisch stadion te Amsterdam de jaarlijks terugkerende open dag van de Johan Cruijff Foundation plaats. Ook dit jaar was de KNBSB aanwezig, samen met speler Stijn van der Meer uit het Nederlands team, om de aanwezige kinderen kennis te laten maken met honkbal.

Deze dag staat altijd in het teken van bewustwording en integratie, waarbij kinderen met en zonder beperking de mogelijkheid wordt geboden om samen te sporten en te spelen. Tijdens de open dag konden de kinderen kiezen tussen dertig verschillende sporten/activiteiten die werden aangeboden. Ook van het honkbal werd volop genoten. De kinderen hebben samen met elkaar kennis gemaakt met de sport honkbal en hebben een wedstrijd gespeeld met elkaar. Hieraan hebben ook verschillende bekende Nederlanders deelgenomen, waaronder Johan Cruijff!

Naast Johan Cruijff waren er ook meerdere bekende Nederlanders aanwezig. Frits Barend was één van die bekende Nederlanders en heeft zelf samen met de kinderen deelgenomen aan een aantal activiteiten. Daarnaast was Fouradi de presentator van de gehele dag en heeft Ralf Mackenbach, winnaar van het junior eurosongfestival, een optreden gegeven.

Al met al was het een geslaagde dag, zelfs de regen op het einde van de dag kon de pret niet meer bederven! De kinderen hebben zichtbaar genoten van alle activiteiten.

Leave a Reply