Coachavond Catchen Charlie Greene

Op donderdag 26 januari heeft Charlie Greene een lezing gegeven over catchen in de kantine van de Hawks. Aan de hand van foto’s en video’s deelde Charlie zijn visie over het catchen met de aanwezige coaches. Daarbij werden vele oefenvormen besproken welke de coaches binnen en buiten kunnen gebruiken. Voor de foto’s en de presentaties ga naar de coachavondpagina.

Charlie Greene is een voormalig MLB catcher en speelde voor de New York Mets, Baltimore Orioles, Milwaukee Brewers, en de Toronto Blue Jays. Na zijn loopbaan als sporter is hij nu actief als field coördinator en catcher trainer bij de Milwaukee Brewers.

De MLB heeft 3 MLB-coaches geselecteerd die in een periode van 2 maanden de Nationale selecties en de Baseball Academies ondersteunen. Zo ook de Unicorns. Op de zaterdag is Charlie Greene actief in het Topsportcentrum naast de kuip. Charlie verzorgd de catching en de twee andere MLB coaches van de Arizona Diamondbacks en Toronto Blue Jays verzorgen de Strenght and Conditioning. Voor meer informatie over het MLB initiatief ga naar de KNBSB.

 Charlie Greene

Charlie Greene 2

 

 

Leave a Reply