8000 honkballende kinderen op de BO Final in Ahoy

In de Ahoy hebben 8000 kinderen kennis gemaakt met de honkbalsport!!! Ze hebben hun slag kunnen slaan in de slagkooi en bij het “Street Baseball”.

Op donderdag 14 juni 2012 beleefde Rotterdam voor de tiende keer The Final in Ahoy. Het grootste schoolsportevenement van Europa voor leerlingen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar, dat door de gemeente Rotterdam werd georganiseerd. Naast het wedstrijdgedeelte wa er ook ruimte voor sport- en beweegspellen. Bijzonder dit jaar zijn de side events van diverse topsport-evenementen. In het teken van het EK honkbal stond de slagkooi er en werd de straatvariant van baseball door wethouder Antoinette Laan gepresenteerd.

Street Baseball is een variant op de balsport die door jong en oud op eenvoudige wijze gespeeld kan worden. Street Baseball is bedacht ter ere van het 100-jarige bestaan van de Koninklijke Nederlandse Baseball- en Softball en is één van de side events van het EK Honkbal. Met de side events worden Rotterdammers zoveel mogelijk bij het evenement betrokken en geënthousiasmeerd voor de sport.

De kids die deelnamen aan The Final hebben als eerste de nieuwe variant op baseball kunnen spelen. Vanaf nu kan iedereen het doen en er zijn ook nog prijzen mee te winnen. De ingrediënten: een knuppel, een bal en bijvoorbeeld bomen of jassen die als honk kunnen dienen. Speel het spel, deel je foto op Twitter met @sportstad of facebook.com/rotterdamsportstad en maak kans op kaarten voor het EK Honkbal.

Spelregels Streetbaseball

 

Leave a Reply