Beeball

Beeball

BeeBall is een nieuwe spelvorm waarmee de KNBSB de allerkleinsten ook het leuke honk- en softbalspel wil bijbrengen. Om ook in onze regio deze nieuwe spelvorm te promoten en de allerjongsten in aanraking te laten komen met honkbal organiseert RUB ieder jaar in de winter een BeeBall toernooi. In 2012 hebben wij dat in januari gedaan met een toernooi voor de Rookies.

Hieronder een korte uitleg van het spelletje BeeBall (van de site www.beeball.nl).

Iedereen kent honkbal en softbal. Nu biedt de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) ook BeeBall aan. Een stoer, flitsend en leuk spel voor jongens en meisjes van 5 tot en met 12 jaar. Door kleine teams en eenvoudige spelregels worden kinderen volledig in het spel betrokken en zijn zij volop in beweging. Bij BeeBall staan teamgeest en sportiviteit voorop.

Door het spelen van BeeBall raken kinderen snel vertrouwd met het slaan, gooien en vangen. Op speelse wijze maken de kinderen zich snel eigen met de technische vaardigheden van honkbal en softbal.

BeeBall is door de eenvoud van het spel en dynamiek in het bijzonder geschikt voor de jongste jeugd, waardoor jongens en meisjes gezamenlijk met veel plezier BeeBall kunnen spelen. Juist voor (kleine) verenigingen, onderwijs en buitenschoolse opvanginstellingen is het een leuk spel.

Alle varianten van BeeBall kunnen gespeeld worden in een beperkte ruimte. Een sportveld, (gym)zaal, grasveld in het park of een buurtpleintje is al snel geschikt. Door de eenvoudige regels kan iedereen het spel begeleiden: coach, vader, moeder, opa of oma. BeeBall is een echt spel voor families. En het is veilig.

Er zijn twee verschillende vormen BeeBall: De Rookie League en De Major League

BeeBall is een spel voor iedereen en overal!