StraatHonkbal

Doe gratis mee tijdens de inlooptrainingen op donderdagmiddagen van 16:00-18:00! Je kan het Straathonkbal Diamond vinden op het Schuttersveld in Kralingen Crooswijk aan de Crooswijksestraat 93 te Rotterdam.

Op 28 juni 2013 heeft het NL honkbalteam het eerste Straathonkbal Diamond in Nederland geopend. Het nieuwe veld ligt pal naast het Cruijff Court en de Krajicek Playground op het Schuttersveld in Rotterdam. Na een ceremoniële eerste bal geworpen door Wim van Heemst, Portefeuillehouder Sport Deelgemeente Kralingen Crooswijk, naar Robert Eenhoorn, technisch directeur van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB), oprichter van Rotterdam United Baseball (RUB) en initiatiefnemer werd het Straathonkbal Diamond officieel in gebruik genomen.

Robert Eenhoorn: “Ik ben er trots op dat wij, met hulp van het Baseball Tomorrow Fund [een initiatief van Major League Baseball en de MLB-spelersvakbond. red.] en de deelgemeente Kralingen Crooswijk, het eerste straathonkbalveldje in Nederland hebben kunnen realiseren. Dit veldje zal een stimulans zijn voor kinderen om te gaan sporten en in aanraking te komen met honk- en softbal. Wat mij betreft ligt er nu een voorbeeld in Rotterdam, dat zo in andere steden in Nederland en Europa gekopieerd kan worden.”

Dankzij verdere samenwerking met Rotterdam Sportsupport en het Ministerie van Justitie en Veiligheid kunnen kinderen uit de buurt de komende jaren op gestructureerde wijze op de Straathonkbal Diamond honkballen en softballen.

Opening Work in Progress

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.