Nederlands AA-team Europees Kampioen

Unicorns EK 2014

Van rechts naar links: coach Marvin Bleij, Marijn Jelsma, Tim van Toorn, Mike Kelkboom en teammanager Ton Lenting
Foto: Rob Jelsma

Afgelopen zondag is het Nederlands AA-team, met 3 Unicorns spelers en Unicorns coach Marvin Bleij, in Paderborn voor de derde keer op rij Europees Kampioen geworden. In een zinderende finale werd Tsjechië met 11-10 verslagen. Na een 2-1 achterstand en 3-2 voorsprong leek de 6e inning het Nederlands team fataal te worden. Door onder meer een Grand Slam home run stond er na de eerste helft van deze inning een 3-10 stand op het scorebord in het voordeel van Tsjechië.
Het AA-team toonde echter veerkracht en wist in deze inning zelf 5 runs te scoren. Tsjechië werd vervolgens van het score afgehouden zodat in de 7e en laatste slagbeurt minimaal 2 runs moesten worden gescoord om er tenminste een extra inning uit te slepen. De comeback werd echter voltooid met 3 runs waarna het feest kon losbarsten.
Voorafgaand aan deze finale werden in de poule Wit Rusland (15-0), Litouwen (22-6) en Rusland (11-1) verslagen. In de halve finale werd gastland Duitsland in 5 innings verslagen met 11-1.
Onze felicitaties gaan uit naar staf (Jim Shuster, Marvin Bleij, Nick Stuifbergen, Bart Hanegraaff, Janne Buijs en Ton Lenting) en spelers van het AA-team.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.