DOOR Neptunus Kampioen!

Bron KNBSB

DOOR Neptunus heeft afgelopen zaterdag voor de 14de keer het landskampioenschap gewonnen. De Rotterdammers, als eerste geeindigd in zowel de reguliere competitie als de play-offs besliste de serie tegen Vaessen Pioniers in vier wedstrijden (4-0, 2-1, 6-1 en 4-3). Meest waardevolle speler van de Holland Series werd de Rotterdamse tweede honkman Benjamin Dille.

De honkballers van DOOR Neptunus hebben zich zaterdagmiddag gekroond tot kampioen van Nederland. De Rotterdammers wonnen het vierde duel in de best-of-seven serie tegen Vaessen Pioniers na tien innings met 4-3. Dat was na drie eerdere zeges in de Holland Series genoeg voor de titel.

Voor DOOR Neptunus is het de veertiende titel in de clubgeschiedenis. Geen enkele ploeg werd vaker kampioen van Nederland. Het team van coach Evert-Jan ‘t Hoen had zaterdag in Hoofddorp een uitstekende start. Al na twee innings stonden de Rotterdammers met 3-0 voor. In de daaropvolgende slagbeurt kwam de kersverse landskampioen niet tot scoren, iets wat Vaessen Pioniers wel lukte. Vanaf dat moment waren de Hoofddorpers ook meteen de bovenliggende partij. In inning zes kwam het terug tot 3-2 en op het allerlaatste moment, in inning negen, maakten de Noord-Hollanders de 3-3.

Een verlenging was het gevolg. Daarin startte DOOR Neptunus weer prima. Gianison Boekhoudt kwam over de thuisplaat namens de Rotterdammers. Vaessen Pioniers kwam in haar volgende slagbeurt niet meer tot scoren, waardoor DOOR Neptunus voor het eerst sinds 2010 weer kampioen van Nederland werd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.